Brazilia amendează Chevron cu 25 de milioane de dolari pentru poluarea cu petrol a Atlanticului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile braziliene au anunţat joi că vor amenda compania petrolieră americană Chevron cu suma de 25 de milioane de dolari pentru deversarea de petrol în apele Atlanticului în timpul exploatării unui zăcământ concesionat la 370 de kilometri nord-est de coasta statului Rio de Janeiro, transmit agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Potrivit raportului publicat de Agenţia naţională pentru petrol a Braziliei, compania Chevron a lucrat neglijent nerespectând normele braziliene şi nici propriile proceduri în materie de foraj submarin, ceea ce a condus la scurgerea în ocean a 3.700 de barili de petrol începând cu luna noiembrie 2011.

În luna martie, în urma unei noi deversări de petrol, Brazilia a cerut o despăgubire de 11 miliarde de dolari, Chevron considerând această solicitare drept 'arbitrară'. După aceste incidente, autorităţile braziliene au interzis companiei americane să mai desfăşoare activităţi de foraj în perimetrul concesionat până când va prezenta un plan adecvat de securitate pentru platformele marine.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite