Brad Pitt are un concurent redutabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul rebelilor mexicani zapatişti, îndrăgostit de Angelina Jolie Subcomandantul Marcos, liderul rebelilor mexicani zapatişti, este îndrăgostit până peste cap de actriţa americană

Liderul rebelilor mexicani zapatişti, îndrăgostit de Angelina Jolie

Subcomandantul Marcos, liderul rebelilor mexicani zapatişti, este îndrăgostit până peste cap de actriţa americană Angelina Jolie, deşi ştie că această dragoste nu se va împlini niciodată. Cel puţin aşa reiese din volumul de interviuri intitulat "Corte de Caja", realizat de ziarista Laura Castellanos. Ea l-a urmărit pe Marcos 3.000 de kilometri, din nordul până în sudul Mexicului, a publicat un prim interviu în revista mexicană "Gatopardos", iar apoi a adunat într-un volum convorbirile cu liderul mexican.

În 1994, Marcos, în fruntea Armatei de Eliberare Naţională Zapatistă (EZLN), a organizat o revoltă armată, cerând drepturi pentru indienii băştinaşi. Pe Angelina Jolie o iubeşte nu fiindcă este o stea de cinema sexy, ci pentru calitatea ei de "simbol" misterios.

S-a îndrăgostit de ea când a aflat că actriţa sprijină cauza indienilor americani care trăiesc în rezervaţii şi că mama ei este indiancă din tribul iroqez. A şi invitat-o la o reuniune a băştinaşilor americani, organizată în comuna Yaqui de Vicam, din statul mexican Sonora, dar crede că invitaţia nu a ajuns la destinaţie, altfel Jolie "cu siguranţă că ar fi venit", susţine Marcos.

Admirator al lui Cervantes şi Che Guevara

Rebelul nu are un domiciliu stabil, dar poartă cu el în permanenţă cărţile preferate - literatura şi legendele indienilor mexicani, "Don Quijote" de Cervantes şi volumele cu creaţiile poetului spaniol Miguel Hernandez şi ale celui chilian Pablo Neruda.

Dacă în volumul de interviuri este foarte critic faţă de preşedinţii Braziliei şi Argentinei şi are o părere mai bună despre liderii din Venezuela şi Bolivia, idealurile lui au rămas fostul preşedinte al Cubei, Fidel Castro -"un om excepţional din toate punctele de vedere" - şi Ernesto Che Guevara, "reprezentantul unei generaţii care se reînnoieşte în permanenţă".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite