Blair râvneşte la o reşedinţă de lux în Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea fostului premier britanic nu începe sub auspicii favorabile, reprezentantul Cvartetului pentru Orientul Mijlociu fiind acuzat de opulenţă Tony Blair este din nou pus la zid de

Misiunea fostului premier britanic nu începe sub auspicii favorabile, reprezentantul Cvartetului pentru Orientul Mijlociu fiind acuzat de opulenţă

Tony Blair este din nou pus la zid de presa britanică. Actualul reprezentant al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu a fost acuzat de "grandomanie", după ce şi-a manifestat intenţia de a locui într-un palat din Ierusalimul vechi.

Locaţia aleasă este o clădire impozantă, cu sală de festivităţi, grădină şi o vedere minunată spre moscheea al-Aqsa. Casa, construită în 1931, a fost sediul înaltului comisar britanic pentru Palestina. În prezent, aici funcţionează reprezentanţa Naţiunilor Unite pentru Orientul Mijlociu.

Criticii fostului prim-ministru susţin că nu este necesară atâta "opulenţă" pentru o funcţie precum cea de reprezentant al Cvartetului.

"Nu este preşedinte, nu este premier şi nici măcar ministru", a declarat Abdelbari Atwan, jurnalist la cotidianul "al-Quds al-Arabi". Consilierii lui Blair au confirmat că acesta are de gând să îşi deschidă un birou la reprezentanţa ONU, dar au negat că va locui aici în timpul vizitelor pe care le va efectua în zonă.

Întâlnire cu Mahmoud Abbas şi Ehud Olmert

Tony Blair a început, ieri, în Iordania, prima sa misiune în calitate de reprezentant al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, hotărât să relanseze proiectul de pace blocat de şase ani.

După o vizită de câteva ore la Amman, Blair urmează să se deplaseze în Israel. El se va întâlni, astăzi, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, la Ramallah, în Cisiordania, şi cu premierul israelian, Ehud Olmert, la Ierusalim.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite