Biserica fumătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un patron al unei cafenele din Alkmaar, orăşel situat la nord de Amsterdam, şi-a transformat ieri localul în "Biserica unică şi universală a fumătorilor Domnului". Iniţiativa sa este

Un patron al unei cafenele din Alkmaar, orăşel situat la nord de Amsterdam, şi-a transformat ieri localul în "Biserica unică şi universală a fumătorilor Domnului".

Iniţiativa sa este isteaţă, oferindu-i subterfugiul de a scăpa de interdicţia fumatului în locuri publice, care a intrat în vigoare în Olanda în data de 1 iulie.

"Fumul, focul şi scrumul", venerate

Transformarea barului în biserică şi înscrierea oficială a noului cult ar putea face ca orice intervenţie a poliţiei în localul devenit "lăcaş sfânt" să intre astfel sub incidenţa încălcării libertăţilor religioase. Acestea nu pot fi încălcate, potrivit Constituţiei olandeze şi reglementărilor Uniunii Europene.

Sfânta treime venerată de noua "biserică" va fi "fumul, focul şi scrumul", spune patronul cafenelei "Lindeboom", Cor Bush. Potrivit agenţiei de ştiri olandeze ANP, credincioşii "bisericii" vor primi un card şi vor putea aprinde ţigări.

Cei care nu au card de membru sunt consideraţi simpli clienţi şi vor trebui să respecte interdicţia cu privire la fumatul în localurile publice. Fondatorul noului cult spune că "biserica tratează fumatul cu mare seriozitate". Vor fi adoptate ritualuri, iar adepţii vor fi îndemnaţi să urmeze "credinţa" cu stricteţe. Zece cafenele şi-au manifestat deja dorinţa de a se alătura noii "biserici".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite