Biserica, arma Rusiei în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, Chişinăul a fost împânzit cu panouri publicitare în care apare mitropolitul Moldovei, Vladimir, alături de ex-ministrul Securităţii, Valeriu Pasat.

Cei doi cheamă cetăţenii să semneze pentru un referendum privind studierea obligatorie  a religiei ortodoxe în şcoli. În paralel, Păsat a anunţat că în cel mult zece zile îşi va lansa propriul partid politic orientat spre ortodoxie.

Membrii Sinodului Biserii Ortodoxe din Moldova, subordonată Patriarhiei Moscovei, au semnat o declaraţie prin care anunţă că va susţine formaţiunea nou înfiinţată.

Politicienii şi analiştii de la Chişinău susţin că proiectul lui Păsat este unul elaborat la Moscova. Deputatul liberal-democrat, Mihai Godea, a declarat că implicarea bisericii în politică este ultima armă a Moscovei, pentru a stopa aspiraţiile europene ale actualei guvernări de la Chişinău.

Vicepreşedintele Partidului Popular Creştin-Democrat, Vlad Cubreacov, a declarat pentru Unimedia că Mitropolitul Vladimir ar fi fost ofiţer de securitate în cadrul KGB-ului sovietic. 

Premierul moldovean, Vlad Filat, a avertizat Mitropolia Moldovei să nu se implice în politică, declarând că Biserica nu trebuie să susţină o singură formaţiune politică.

Mitropolia Basarabiei, ce ţine de Patriarhia de la Bucureşti, a respins atât ideea obligativităţii studierii religiei în şcoli, cât şi cea de înfiinţare a unui partid creştin-ortodox. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite