Biserica Ortodoxă sfidează din nou criza: Patriarhul rus Kiril recunoaşte că poartă un ceas de 30.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica Ortodoxă Rusă a recunoscut, ieri, că a modificat o fotografie de pe site-ul său în care apare patriarhul Kiril, pentru a ascunde ceasul scump pe care îl avea la mână preafericitul.

Fotografia cu pricina îl înfăţişează pe patriarh aşezat la o masă bine lustruită, împreună cu ministrul rus al Justiţiei, Alexander Konovalov. Fotografia a fost realizată în 2009, informează AFP.

Deşi încheietura patriarhului pare a fi acoperită de un veşmânt negru, în reflexia mesei se poate observa un ceas scump.

"Angajaţii departamentului foto al biroului de presă au făcut o greşeală absurdă în timp ce lucrau la arhiva fotografică a site-ului", potrivit unui comunicat emis de biroul de presă al Patriarhiei Ruse. Se promite că se vor face cercetări, iar vinovatul va fi aspru pedepsit.

"Cei din Biserica Ortodoxă Rusă şi-au pierdut complet minţile", a scris Vadim Petricenko, primul blogger care a descoperit modificarea pozei în Photoshop şi a postat-o pe profilul lui de Facebook miercuri seara. Ieri, fotografia originală a fost publicată pe site-ul Patriarhiei.

Ceasul scump al patriarhului Kiril este subiect de controverse încă de când acesta l-a purtat într-o vizită în Ucraina, în 2009. Blogger-ii au identificat ceasul ca aparţinând brand-ului Breguet şi l-au estimat la aproximativ 30.000 de euro.

Săptămâna trecută, Kiril a negat că poartă un asemenea ceas şi a spus că orice fotografie care-l înfăţişează purtând aşa ceva este o făcătură.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite