Cel puţin 30 de morţi în atentatele sângeroase comise de islamişti nigerieni în biserici, în timpul slujbei de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 30 de oameni au fost ucişi duminică în atentate cu bombă în două biserici catolice din Nigeria. Deflagraţiile a avut loc chiar în timpul slujbei de Crăciun.

UPDATE  Potrivit unui nou bilanţ, a 30 de persoane au decedat în atentate.

Germania, Franţa şi Marea Britanie au condamnat la unison atentatele.

Ministrul german de externe Guido Westerwelle a calificat atentatul drept "oribil" şi "laş".

De asemenea, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a condamnat ''cu cea mai mare fermitate seria de acte de violenţă comise în Nigeria în ultimele zile, soldate cu zeci de victime'', adresând ''condoleanţe autorităţilor şi poporului din Nigeria'', conform unui comunicat dat publicităţii de Palatul Elysee.

La rândul său, ministrul britanic al afacerilor externe, William Hague, a deplâns atentatele din Nigeria, îndreptate "împotriva unor familii reunite în pace şi rugăciune pentru a celebra o zi care simbolizează armonia şi bunăvoinţa faţă de semeni".

Biserica Sf. Theresa unde a avut loc tragedia se află în localitatea Madalla din apropierea capitalei nigeriene Abuja. Gruparea islamistă Boko Haram, aflată la originea unor violenţe de nedescris din nordul ţării, a revendicat atentatul.

Corpurile neînsufleţite erau mutilate

,,Am auzit explozia. Casa mea s-a cutremurat. Am ieşit în faţa bisericii pentru a vedea ce s-a întâmplat. Am numărat cel puţin 19 de cadavre. Multe dintre cadavre erau mutilate. Erau şi cinci maşini distruse", a declarat un martor ocular, citat de agenţia Reuters. La scurt timp, în localitatea Jos, in centrul ţării un alt atac cu bombă a ucis cel puţin un om.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite