Birou de lux pe banii amicilor afacerişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Diacov, procurorul-şef al Chişinăului, a uitat de incompatibilitate: a renovat şi dotat instituţia cu mobilier nou pe banii unor prieteni de-ai săi care deţin diverse afaceri.

De două luni, de când a fost reînvestit în funcţie, Diacov a fost sponsorizat de amici  să-şi mobileze biroul, să renoveze clădirea şi să fabrice o uşă similară celei vechi de 100 de ani.El a apelat la sprijinul unor prieteni, cunoscuţi oameni de afaceri în Chişinău. „De la buget nu primim niciun ban. Totuşi, ca să ne putem face treaba, avem nevoie de condiţii de lucru normale. Astfel, am fost nevoit să apelez la prietenii mei pentru a renova instituţia", a declarat pentru „Adevărul" Ion Diacov. Prim-procurorul a început lucrările pe banii privaţilor chiar cu uşa de la intrare. Uşa veche de peste 100 de ani a fost dusă-n podul instituţiei. În locul ei a apărut una nou-nouţă, făcută identic după modelul celei vechi.

„I-am arătat uşa putredă"

Cel care a făcut-o pe gratis pentru procuratură este un meşter cunoscut. „I-am arătat uşa putredă şi i-am zis că nu am bani. Mi-a promis c-o să m-ajute. Şi iată, vă place ce a ieşit?", arată mândru Diacov spre uşa primită cadou. Şi biroul lui Ion Diacov a fost modernizat. Procurorul-şef a fost ajutat de creatorul de mobilă Iurie Borş să-l doteze. Tot de la Iurie Borş a primit şi biroul secretarei sale. Procurorul-şef s-a gândit şi la un spaţiu în clădire în care să lucreze liniştit chiar şi pe timp de vară. Astfel, a amenajat o terasă acoperită, lângă biroul lui, unde ţine şedinţele atunci când este foarte cald. „Am primit mai multe scaune de la un prieten din satul meu. A avut un restaurant şi l-a închis. Mi-a dat mie mobilierul", a explicat Diacov.
De scurt timp, şeful procurorilor s-a apucat de renovat şi biroul adjunctului său. Evident, soluţia a fost aceeaşi. ­„M-am adresat patronilor firmei Supraten şi am calculat câtă vopsea îmi trebuie. Un alt prieten mi-a dat cinci muncitoare care au văruit pereţii din mai multe încăperi ale instituţiei", a mai povestit Diacov. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite