Birou consular la Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Iată încă o promisiune pe care România şi-o ţine. Am reuşit după mulţi ani de eforturi să intrăm în această stare normală de dialog.

Vrem ca acest consulat să fie şi un centru cultural pentru răspândirea valorilor europene şi în acest frumos colţ din Moldova", a declarat Teo­dor Baconschi (foto), ministrul român de Externe. Biroul funcţionează în regim de testare de câteva luni, iar singurii angajaţi sunt consulul Petru Liţiu şi soţia acestuia. „Am reuşit să punem în aplicare un sistem de ticketing, ceea ce a redus cozile insuportabile.

Zilnic primim aproximativ 60 de persoane", a explicat Liţiu. „Unii dintre localnici au obţinut permise de mic trafic în alte oraşe, dar noi am eliberat 817 documente. În total sunt în jur de 4.000 de ungheneni care pot pleca în România în baza permisului de mic trafic", a mai adăugat Petru Liţiu. Câţiva locuitori ai oraşului şi-au primit chiar în ziua lansării permisele cu care pot pleca în România fără vize. „Voi merge în România pentru a vizita mănăstirile, dar şi la munte. Ne bucurăm că avem un astfel de oficiu", a mărturisit Eugenia Iacobei, localnică. În iulie 2010 au fost inaugurate Consulate Generale la Bălţi şi Cahul. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite