Birou al Bucureştiului pentru românii din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Bucureştiului va avea un Birou Permanent la Roma. Anunţul, făcut înainte de vizita în capitala Italiei a primarului general Sorin Oprescu, făcuse rapid înconjurul comunităţii românilor.

"Este vorba de un birou de informaţii pentru românii care trăiesc deja la Roma (circa 68.000)", a clarificat însă ieri primarul Romei, Gianni Alemano, legând iniţiativa strict de "eforturile de securizare a capitalei italiene". Fără să vorbească de relaţii privilegiate între cele două capitale, care să încurajeze şi turismul, afacerile sau cooperarea culturală şi academică.

La rândul său, Sorin Opres­cu, citat de biroul de presă al Primăriei din Roma, a explicat că "biroul se va adresa asociaţiilor româneşti şi românilor din Roma şi va îndruma imigranţii români care ajung la Roma cum să intre în legalitate prin solicitarea unei reşedinţe pentru a-şi putea găsi mai uşor un loc de muncă. Va încuraja întoarcerea acasă în cazul neîndeplinirii cerinţelor de şedere pe teritoriul italian". Cu alte cuvinte, biroul va oferi aceleaşi informaţii pe care sindicatele italiene şi asociaţiile de români din Roma le oferă deja de ani buni întregii comunităţi (inclusiv în limba română).

Biroul are totuşi ambiţia să devină "un fel de punte de legătură între românii din Italia şi familiile rămase în România" şi va funcţiona în cadrul Primăriei Romei, cu ajutorul unui operator telefonic român şi al actriţei românce stabilită în Italia, Ramona Bădescu. Ea a primit mandatul general de reprezentare a Primăriei Bucureşti, pe lângă cel de delegat voluntar pentru problemele românilor al primarului Alemanno. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite