Bin Laden promite o surpriză de 9/11

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un site islamist difuzează un promo, anunţând insistent noul mesaj către americani al liderului Al-Qaida Cu patru zile înainte de comemorarea a şase ani de la atacurile din 2001, un site

Un site islamist difuzează un promo, anunţând insistent noul mesaj către americani al liderului Al-Qaida

Cu patru zile înainte de comemorarea a şase ani de la atacurile din 2001, un site islamist a anunţat că liderul reţelei Al-Qaida, Osama bin Laden, ar urma să se adreseze poporului american într-o înregistrare video. Mesajul este aşteptat în următoarele 72 de ore. SUA au anunţat că au intrat în posesia unei copii a înregistrării.

Anunţul cu privire la noua înregistrare video cu cel mai căutat terorist din lume a fost făcut prin intermediul unui mesaj postat pe forumurile islamiste de Al-Sahab, principalul organ mediatic al organizaţiei teroriste Al-Qaida.

Pe site este publicată şi o fotografie a lui Osama bin Laden, a cărui barbă, de obicei grizonată, este în totalitate neagră. El nu mai poartă vesta de camuflaj pe care o avea în precedentele apariţii, ci un costum tradiţional alb şi un mantou galben.

Pe un forum extremist se vorbeşte şi despre un "cadou" care va fi făcut la 11 septembrie, dar, potrivit experţilor americani, termenul se referă la o înregistrare video a liderului Al-Qaida sau la un orice alt obiect de propagandă, şi nu la un atentat iminent pe teritoriul Statelor Unite.

Înregistrarea va fi prima din octombrie 2004, când Osama bin Laden a apărut pentru a ameninţa că va comite noi atentate împotriva SUA, cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale.

Casa Albă îşi reafirmă priorităţile

După anunţul apărut pe site-ul islamist, Frances Townsend, consilier pentru securitate internă la Casa Albă, a reafirmat că prinderea şi uciderea lui Osama bin Laden este o "prioritate absolută". Noul mesaj va trebui să fie autentificat de agenţiile americane de informaţii, care analizează fiecare cuvânt şi expresie a liderului Al-Qaida, pentru a încerca să dateze înregistrarea şi să descopere indicii cu privire la starea sa de sănătate.

În septembrie 2005, colonelul american Don Macgraw, şeful operaţiunilor forţelor internaţionale de la Kabul, a declarat că Osama este bolnav şi încearcă să obţină un tratament medical. Statele Unite oferă o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru capturarea liderului Al-Qaida, care, potrivit celor mai recente informaţii, s-ar ascunde într-o regiune muntoasă, la frontiera Afganistanului cu Pakistanul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite