Argentina: Tinerii sunt supravegheaţi video de părinţi în cluburi şi baruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din localitatea argentiniană La Plata sunt urmăriţi chiar şi atunci când ies în oraş să se distreze. Cu ajutorul unei aplicaţii, părinţii pot accesa camerele de supraveghere instalate de primărie în fiecare bar şi club din oraş.

Ideea acestui proiect aparţine primarului, care a cerut să fie instalate camere de supraveghere la ieşirile din baruri şi din cluburi.

Părinţii au acces la camerele video şi pot vedea ce fac copii lor atunci când sunt ieşiţi la distracţie.

Această iniţiativă este perfect legală, având în vedere că în urmă cu o săptămână în Argentina s-a aprobat "legea nopţii" care permite părinţilor să inspecteze localurile nocturne.

În timp ce părinţii sunt extaziaţi de această iniţiativă, tinerii se arată de-a dreptul revoltaţi. "Ne invadeză şi e puţin şocant. Nu e în regulă dacă ne monitorizează tot timpul. Mi se pare că e represiv", a declarat Laura Beltran, o tânără în vârstă de 22 de ani, pentru Euronews.

"Vrem să ne asigurăm că tinerii pot merge să se distreze într-un mod sigur, fără să existe excese", a spus un tată impresionat de această iniţiativă.

Părinţii pot descărca o aplicaţie pe telefoanele lor mobile prin intermediul căreia pot vedea în timp real ce se întâmplă în baruri.

Primăria a dispus o perioadă de probă de şase săptămâni înainte ca iniţiativa să fie adoptată de Consiliul Local.


La Plata controla por vídeo 'la movida' nocturna de euronews-es

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite