Berlusconi se ţine de glume cu Hitler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinătorii lui Hitler află după mai mulţi ani că acesta trăieşte ascuns undeva în munţi, îl caută, îl găsesc şi încearcă să îl convingă să se întoarcă în Germania la guvernare. Hitler la început refuză, pe urmă acceptă, dar cu o condiţie „De data aceasta, luăm lucrurile în serios!” 

Strategie politică, spontaneitate de prost gust sau pur şi simplu derivă autoritară? În plină criză politică şi economică, premierul italian Silvio Berlusconi (foto), considerat unul dintre cei mai abili comunicatori politici ai momentului, a scos o nouă „perlă" pentru a-şi destinde electoratul. Deşi bancul premierului italian a stârnit aplauze la scenă deschisă în cadrul unei întâlniri cu tinerii din partidul său, ONG-urile l-au acuzat că încurajează sentimentele antisemite. Răspunsul lui Berlusconi a fost: „nu ştiţi de glumă".

Noua glumiţă nu mai şochează oricum prea mult opinia publică din Peninsulă. Nu mai contează că destinul guvernului său atârnă de un „fir" de păr, că sindicatele ies în stradă în fiecare zi, că lumea sărăceşte sau că Mafia a îngenuncheat unele zone din sud. În final, poporul „ştie de glumă". Iar gluma legată de Hitler survine la câteva luni de la folosirea unor citate din scrierile unui alt controversat dictator, liderul fascist Benito Mussolini, în cursul unui discurs oficial la Paris în care deplângea faptul că în realitate „nu are putere în funcţia sa".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite