Berlusconi îşi impune vedetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Il Cavaliere“ este criticat de propriii colegi de partid pentru intenţia de a include pe listele PDL nume ale unor tinere lipsite de experienţă politică.

Silvio Berlusconi pare să nu fi învăţat mare lucru din „lecţia" scandalului iscat anul trecut, când la alegerile europarlamentare a promovat candidatura aşa-numitelor „veline", respectiv ale unor animatoare TV şi prezentatoare de modă. Susţinerea făţişă pentru acestea a constituit unul dintre motivele pentru care soţia sa, Veronica Lario, a anunţat, în primăvara lui 2009, că vrea să divorţeze.

De data aceasta, şeful Cabinetului de la Roma îşi promovează alte „protejate" provenind din aceleaşi medii artistice, al căror nume ar urma să figureze pe listele partidului Poporului Libertăţii (PDL, aflat la guvernare) la alegerile regionale de luna viitoare.

În afară de comentariile ironice ale opoziţiei, el are de înfruntat şi împotrivirea colegilor de partid, care-i reproşează intenţia de a impune pe scena politică „persoane lipsite de experienţă".

Surprinzător, lista cu numele acestora a fost dezvăluită chiar de aliaţi politici ai premierului. ­Giorgio Stracquadanio, deputat PDL, este de părere că problema „velinelor" riscă să explodeze din nou, „tocmai în momentul în care încercăm să ridicăm nivelul dezbaterii politice".

La rândul său, ­Flavia Perina, figură importantă în PDL, afirmă că promovarea unor astfel de candidaturi reprezintă „un pas înapoi" şi subminează participarea la scrutin a unor femei cum ar fi Renata Polverini, un cunoscut lider sindical.

Berlusconi îşi apără însă „alegerile" şi susţine că prezenţa acestor tinere ar aduce „un aer proaspăt în partid".

Cântăreaţă la Villa Certosa

Cotidianul „La Repubblica" face o trecere în revistă a „velinelor" care ar urma să intre pe listele PDL la alegerile din primăvară, printre acestea aflându-se  Cristina Ravot, 29 de ani, propusă pentru regiunea Lazio.

Alături de cantautorul Mario Apicella, Ravot cântă la petrecerile pe care Berlusconi le organizează la Villa Certosa din Sardinia. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite