Berlusconi, pe „lista neagră“ a Statelor Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie fără precedent pe scena social-politică internaţională: un premier occidental este citat în raportul „Trafficking in Persons Report" elaborat de Departamentul de Stat american.

 Este vorba de Silvio Berlusconi care, aşa cum relatează deja publicaţii din întreaga lume, este nominalizat într-un raport (pe anul 2011) referitor la traficul de persoane şi prostituţie infantilă, din cauza relaţiei avute cu dansatoarea de origine marocană Karima El Mahroug, mai cunoscută sub numele de „Ruby".

„Rubygate"

„În februarie 2011, magistraţii italieni au fixat o dată pentru a iniţia procesul în care premierul Silvio Berlusconi trebuia să fie judecat pentru exploatarea sexuală a unei minore de origine marocană", se arată în documentul Departamentului de Stat american. Acesta mai menţionează că trei dintre prietenii apropiaţi ai premierului italian (Emilio Fede, Lele Mora şi Nicole Minetti) aveau rolul de a-i procura acestuia tinere pentru petrecerile organizate la vila sa din Roma.

Berlusconi a reuşit până în prezent, prin invocarea unor impedimente şi subterfugii avocăţeşti, să evite prezentarea în faţa magistraţilor (rămâne de văzut dacă acelaşi lucru se va întâmpla şi la 23 noiembrie, când este fixată următoarea audienţă). Însă implicarea mai multor persoane în hăţişul poveştilor cu tentă penal-sexuală ce-l au ca protagonist pe Silvio Berlusconi ar putea acredita ipoteza că minora Ruby a fost victima traficului de fiinţe umane, ceea ce ar da o conotaţie mult mai gravă întregii afaceri.

Judecătorii, în pas de melc

Raportul Departamentului de Stat american conţine totodată o critică explicită la adresa clasei magistraţilor italieni, care dau dovadă de „o încetineală nepermisă" când au de judecat un reprezentant al forţelor de ordine implicaţi în traficul de persoane. Opoziţia nu a întârziat să atace faptul că numele lui Berlusconi este din nou asociat cu personaje şi fapte reprobabile.

„De la premier ne soseşte un alt motiv de ruşine pentru ţara noastră", a atacat deputatul Leoluca Orlando (Italia dei Valori). „Este o carte de vizită indecentă pentru Italia, la nivel internaţional. Este ruşinos că singurul nume menţionat în raportul Departamentului de Stat al SUA la capitolul «Italia» este al unui prim ministru", mai susţine Orlando.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite