Berlusconi, "gunoier" de ocazie la Napoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul italian a oferit iarăşi un show de zile mari, măturând simbolic câteva străzi ale oraşului afectat de criza prelungită a deşeurilor "Il Cavaliere" face din nou deliciul

Premierul italian a oferit iarăşi un show de zile mari, măturând simbolic câteva străzi ale oraşului afectat de criza prelungită a deşeurilor

"Il Cavaliere" face din nou deliciul presei, lăsându-se fotografiat cu mătura în mână în faţa unui tomberon, pentru a arăta că este preocupat de criza gunoaielor.

Nedezminţindu-şi gustul pentru "spectacol", Silvio Berlusconi a pus mâna pe mătură şi a "făcut curăţenie" la Napoli, unde criza prelungită a tonelor de deşeuri a afectat grav industria turismului, continuând să ameninţe sănătatea locuitorilor.

"Străzile ar trebui să fie o prelungire a casei voastre", le-a spus el napolitanilor după şedinţa de guvern pe care a ţinut-o în mod special la Napoli, tocmai pentru a-şi demonstra preocuparea pentru ceea ce consideră că reprezintă "o situaţie de urgenţă naţională". Deşeurile depozitate pe străzi (în lipsa gropilor de gunoi) au ajuns o problemă cronică pentru cel de-al treilea oraş ca mărime al Italiei.

Alitalia, de-a valma cu hârtiile de pe stradă

Înconjurat de o mulţime de oameni şi păzit de gărzile de corp, în timp ce se plimba prin piaţa Prefecturii, Berlusconi a făcut un bilanţ al primelor 100 de zile de guvernare.

El a promis opoziţiei că "nu va avea parte de o toamnă caldă", întrucât reformele vor merge mai departe. "Opoziţia n-are decât să vocifereze, este ca şi cum ar striga în faţa furtunii", a ţinut el să avertizeze. Berlusconi s-a referit şi la soarta companiei (falimentare) aeriene Alitalia, anunţând că "guvernul duce tratative cu o mare companie aeriană străină", fără să precizeze însă numele acesteia.

El a lăudat apoi prevederile referitoare la siguranţă, ca şi prezenţa militarilor în oraşe ("armata binelui"), care "îi apără pe cetăţeni".

Opoziţia n-are decât să vocifereze, este ca şi cum ar striga în faţa furtunii
Silvio Berlusconi,
premierul Italiei

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite