Berlusconi, "diletant politic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa este descris premierul italian în mapa de presă oficială distribuită de Casa Albă jurnaliştilor americani la Summitul G8 Biografia prim-ministrului italian publicată în "press

Aşa este descris premierul italian în mapa de presă oficială distribuită de Casa Albă jurnaliştilor americani la Summitul G8

Biografia prim-ministrului italian publicată în "press kit" a înveninat, pentru scurt timp, relaţiile Washington-Roma.

"Premierul italian a fost unul dintre cei mai controversaţi lideri din istoria unei ţări cunoscute pentru corupţia din guvern şi pentru viciu", se poate citi în fişa biografică a lui Berlusconi, prezentă în mapa de presă. Mai mult: acesta "era considerat de mulţi un diletant în politică, dobândindu-şi importanta funcţie numai datorită influenţei sale notabile asupra mass-mediei naţionale", mai spune dosarul în cauză.

Conform ziarelor italiene, Casa Albă ar fi preluat această biografie a lui Berlusconi din "Encyclopedia of World Biography", ce pare a fi adusă la zi în luna iunie.

Două "derapaje" în mai puţin de o lună

Fiind vorba de un dosar de presă pus la punct de echipa care pregăteşte voiajele oficiale ale preşedintelui Bush, protestul italian a fost inevitabil.

Ambasada Italiei la Washington şi-a manifestat "surprinderea neplăcută", astfel că purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Tony Fratto, a trimis imediat o scrisoare în care cere scuze în numele preşedinţiei SUA. "Ne cerem scuze faţă de Italia şi faţă de primul-ministru italian pentru această greşeală, cu adevărat nefericită", se poate citi în document.

O altă gafă din acelaşi registru a avut loc şi în luna iunie, cu ocazia vizitei oficiale pe care Bush a făcut-o în Italia, când în "press-kitul" destinat ziariştilor americani scria că premierul italian este…Romano Prodi. Rămâne de văzut, comentează "La Stampa", cine este responsabil la Casa Albă cu alcătuirea dosarelor de presă.

Cerem scuze Italiei şi premierului italian pentru această neplăcută eroare
Tony Fratto, purtătorul de cuvânt al Casei Albe

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite