Berlusconi, ameninţat cu moartea de Al-Qaida

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militanţii islamişti şi-au postat mesajele în limba italiană Premierul italian şi directorul adjunct al ziarului "Corriere della Sera" au intrat în vizorul site-urilor islamiste.

Militanţii islamişti şi-au postat mesajele în limba italiană

Premierul italian şi directorul adjunct al ziarului "Corriere della Sera" au intrat în vizorul site-urilor islamiste. "Sunteţi ca şi morţi…", avertizează mesajul.

Nu este prima oară când Berlusconi este ameninţat de persoane care se declară membri ai reţelei teroriste Al-Qaida.

Premierul italian a devenit ţinta acestora mai ales după ce, în 2001, a afirmat - în cursul unei vizite la Berlin - că civilizaţia occidentală este superioară islamului.

Mesaje codificate pe internet

În afara avertismentelor postate pe internet, în luna ianuarie a anului în curs, Silvio Berlusconi şi fratele său, Paolo, au primit o scrisoare în care se aflau două gloanţe şi un mesaj de ameninţare cu moartea pentru "mizeriile" scrise de ziarul familiei lor, "Il Giornale", şi "pentru politica antiislamistă".

De asemenea, directorul adjunct al ziarului "Corriere della Sera", Magdi Allam, un musulman de origine egipteană care s-a convertit nu demult la catolicism, este o ţintă predilectă a militanţilor islamişti.

Noutatea, de această dată, constă în faptul că mesajele de ameninţare nu sunt postate, ca până acum, în limba arabă, ci în limba italiană. "Berlusconi şi Magdi Allam sunt ca şi morţi… cum era Falcone… mesaj codificat?! Poate!" este scris pe unul dintre cele mai cunoscute şi mai frecventate site-uri islamiste de pe internet.

Ameninţarea ar putea face aluzie la asasinarea celebrului magistrat Giovanni Falcone, specializat în instrumentarea delictelor Cosa Nostra, în 1992.

Astfel de mesaje au mai fost întâlnite în discursurile liderului Ayman al-Zawahiri, numărul doi în reţeaua Al-Qaida.

Alarmant este faptul că ameninţările sunt scrise corect în limba italiană, ceea ce denotă apropierea de Italia a internauţilor islamici. Autorul acestora ar putea fi un musulman rezident în peninsulă.

Lider terorist pus în libertate

Islamistul Omar Mahmud Mohammed Othman, alias Abu Qatada, a fost eliberat, marţi seară, din penitenciar, dar va face obiectul unui control judiciar strict.

Considerat liderul spiritual al reţelei Al-Qaida în Europa, el a sosit în Marea Britanie în 1993, unde a fost arestat în 2002, în cadrul unor măsuri de combatere a presupuşilor terorişti.

Ministrul britanic de interne, Jacqui Smith, s-a declarat "extrem de dezamăgită" în mai, când s-a decis eliberarea acestuia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite