Berlinul propune “zone economice speciale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul german are o propunere prin care cere crearea de zone economice speciale în ţările UE afectate de criză de la periferia eurozonei, scrie revista "Der Spiegel" în ediţia electronică.

Potrivit acestui plan, investitorii străini ar putea fi atraşi către acele zone prin stimulente fiscale şi mai puţine reglementări.

Propunerea face parte dintr-un plan în cinci puncte pe care guvernul german vrea să-l propună în cadrul discuţiilor privind măsurile de stimulare a creşterii economice.

Planul cere ca ţările să înfiinţeze trusturi similare trustului Treuhand, creat în Germania la vremea reunificării, care a vândut cea mai mare parte din întreprinderile de stat ale fostei Germanii de Est.

În plus, ţările ar urma să adopte sistemul dual de educaţie al Germaniei, care combină o educaţie practică standardizată la o şcoală profesională cu stagii de practică în acelaşi domeniu, la o companie, pentru a cobate rata mare a şomajului în rândul tinerilor.

Planul recomandă ca ţările cu un şomaj ridicat să urmeze reformele adoptate de Germania, inclusiv relaxarea prevederilor care fac dificil de concediat angajaţii permanenţi şi să creeze relaţii de muncă ce presupun mai puţine taxe, impozite şi contribuţii la asigurările sociale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite