Berlinfest atentează la supremaţia consacratului Oktoberfest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Berlinezii au şi ei, de zece ani, un festival al berii, invidioşi probabil pe succesul uriaş de care se bucură Oktoberfest, sărbătoarea muncheneză ce datează din anul 1810. Chiar dacă este

Berlinezii au şi ei, de zece ani, un festival al berii, invidioşi probabil pe succesul uriaş de care se bucură Oktoberfest, sărbătoarea muncheneză ce datează din anul 1810. Chiar dacă este mult mai tânăr, Berlinfest are orgoliul de a fi altfel.

Anul aceasta, sărbătoarea din capitala germană are loc între 3 şi 5 august, pe bulevardul Karl-Marx, în cea mai mare berărie în aer liber din lume, cum le place berlinezilor să creadă. "Pretenţiile" lor nu se opresc aici. Cum Oktoberfest este un rival greu de bătut, fiind, de departe, cel mai cunoscut festival de acest gen din lume, locuitorii din Berlin încearcă să impresioneze prin "berea globalizată".

În jur de 250 de berării s-au aliniat pe cei 2,2 kilometri ai bulevardului din partea estică a capitalei. Vizitatorii pot degusta peste 1.780 de soiuri, din 86 de ţări. Astfel, pe lângă mărcile binecunoscute, se pot degusta berea ecologică din Altmark, Asahi din Japonia, Chinggis din Mongolia, Sakara-Gold din Egipt, Baltika-Porter din Rusia, Windhoek din Namibia, Joggi din India sau Brahma din Brazilia.

Anul trecut, festivalul de la Berlin l-a surclasat pe cel din capitala bavareză, ca număr de participanţi. Numai că a beneficiat de prezenţa fanilor veniţi din toată lumea să vadă Campionatul Mondial de Fotbal. Pănă la avalanşa de recorduri deţinute, însă, de Oktoberfest, berlinezii mai au de lucru, Berlinfest fiind mai puţin cunoscut în afara Germaniei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite