Berezovsky spune că a fost ţinta unui complot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul rus susţine că Scotland Yard şi serviciile secrete au prevenit atacul Miliardarul rus Boris Berezovsky a declarat presei britanice că a fost avertizat în legătură cu un

Miliardarul rus susţine că Scotland Yard şi serviciile secrete au prevenit atacul

Miliardarul rus Boris Berezovsky a declarat presei britanice că a fost avertizat în legătură cu un complot pentru uciderea lui de către surse din Rusia şi de către Scotland Yard. Cotidianul "The Sun" scrie că un ucigaş rus, sosit pentru a-l executa pe miliardar, a fost capturat de serviciile secrete britanice.

Purtătorul de cuvânt al miliardarului a declarat că avertismentul a venit cu trei săptămâni în urmă şi că Berezovsky a fost sfătuit să părăsească Londra. Berezovsky însuşi a declarat, pentru BBC, că a primit informaţia şi de la surse din Rusia, care i-au spus că cineva cunoscut va încerca să îl contacteze şi, în momentul întâlnirii, îl va ucide fără a încerca să se ascundă, pretinzând apoi că motivele au fost legate de afaceri.

Ca urmare, va fi condamnat la 20 de ani şi va executa 10, iar familia lui va primi recompense. Cotidianul "The Sun" scrie că MI5 şi MI6 au interceptat informaţii despre complot şi că atentatorul a fost arestat în ultimele două săptămâni. Editorul politic al ziarului spune că nu este clar ce s-a întâmplat cu pretinsul asasin. "Securitatea din jurul acestui caz este foarte strânsă din cauza ramificaţiilor diplomatice, astfel încât nu ştim unde a fost dus şi dacă a fost pus sub acuzare", a declarat el.

Boris Berezovsky, în vârstă de 61 de ani, un apropiat al Kremlinului în vremea guvernării Elţîn, declară deschis că misiunea lui este de a-l răsturna de la putere pe Vladimir Putin, printr-o revoluţie paşnică. El acuză Kremlinul de uciderea lui Aleksander Litvinenko. În Rusia, miliardarul este acuzat de fraudă şi de corupţie politică. Berezovsky l-a îndemnat public pe Andrei Lugovoi să se predea pentru a fi judecat într-o ţară terţă, cum ar fi Germania, Danemarca sau Norvegia, spunând că este gata să facă acelaşi lucru.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite