Benedict al XVI-lea: "Mesajul meu de Crăciun este pentru zonele în care se aude zgomotul armelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> În tradiţionala urare Urbi et Orbi, Suveranul Pontif a cerut pace şi dreptate pentru lumea întreagă . "În această zi de pace a Crăciunului, gândul meu se îndreaptă către locuri unde

>> În tradiţionala urare Urbi et Orbi, Suveranul Pontif a cerut pace şi dreptate pentru lumea întreagă .

"În această zi de pace a Crăciunului, gândul meu se îndreaptă către locuri unde armele nu tac: Darfur, Congo, Etiopia, întregul Orient Mijlociu, dar şi Afganistan, Pakistan, Sri Lanka ori regiunea Balcanilor", a spus Papa Benedict al XVI-lea în mesajul pentru Sfintele Sărbători.


Anul acesta, Urbis et Orbi a fost transmis în peste 60 de ţări de către o sută de posturi de televiziune. Mesajul a fost urmat de urările pe care Benedict al XVI-lea le-a adresat, din balconul central al Bazilicii Sfântul Petru, credincioşilor din lumea întreagă în 63 de limbi. De menţionat că, în acest an, pe lista acestora s-a adăugat o limbă necunoscută: este vorba de guarani, vorbită de indigenii Americii de Sud.

Suveranul Pontif a deplâns faptul că tensiunile etnice, religioase, instabilitatea politică, discriminările şi nedreptăţile "înveninează relaţiile internaţionale". Spre deosebire de alţi ani, mesajul de Crăciun din 2007 a avut şi o puternică tentă ecologică.

"Dezastrele ecologice şi catastrofele naturale care ne îngrijorează reprezintă, deseori, o cauză pentru un număr tot mai mare de refugiaţi şi de imigranţi", a spus Suveranul Pontif. De altfel, acesta şi-a exprimat preocuparea pentru problemele mediului înconjurător şi pe parcursul slujbei de la miezul nopţii de Crăciun, când a denunţat "condiţiile în care se găseşte astăzi Terra, din cauza utilizării abuzive a resurselor şi exploatării lor egoiste, fără nicio precauţie". Urbi et Orbi a fost urmărită în Piaţa Sfântul Petru de zeci de mii de credincioşi. (Adina Şuteu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite