Belgia, blocată de grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva generală de joi a fost „un mare succes“, au declarat sindicaliştii belgieni, după ce toată circulaţia feroviară a fost întreruptă, inclusiv spre Franţa şi Marea Britanie.

La fel şi transportul în comun, într-o perioadă în care miile de străini care locuiesc în Belgia, stagiari şi funcţionari, se pregăteau să plece în vacanţa de Crăciun. Greva angajaţilor din sectorul public din Belgia, supăraţi pe reforma sistemului de pensii, a oprit şi circulaţia trenurilor de mare viteză Eurostar care aveau ca destinaţie nordul Franţei. Câteva autobuze au fost puse la dispoziţia pasagerilor între Bruxelles şi Lille (Franţa), locul de unde erau alte legături. 

Călătorii au aşteptat ore în şir

Mii de oameni nu au avut cu ce să ajungă la aeroporturi în timp ce traficul rutier a fost perturbat pe două dintre cele mai importante intrări în Bruxelles, din cauza blocajelor sindicaliştilor, instalate încă de la ora 7.00 dimineaţa. Până aproape de ora 11.00, coloanele de maşini pe autostrăzi au fost de până la 150 de kilometri. Traficul feroviar a fost complet paralizat până ieri-seară la ora 23.00 (ora României).

Protestatarii au luat în calcul varianta extinderii manifestaţiilor până în Ajunul Crăciunului. În ciuda ameninţărilor, Aeroportul Zaventem din Bruxelles, cel mai important, nu a fost afectat, dar zborurile de pe cel din Liège au fost complet date peste cap. Sindicaliştii nu au exlus posibilitatea de a le cere piloţilor şi angajaţilor din turnul de control să intre în grevă. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite