Belarus: Opoziţia boicotează alegerile legislative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile parlamentare din Belarus, programate pentru mâine, au început deja. Aproape 20 la sută dintre alegători şi-au exprimat opţiunea în cadrul votării anticipate, potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Minsk.

Două dintre cele mai mari formaţiuni politice de opoziţiedin belarus, Partidul Civil Unit şi Frontul Popular Belarus", au decis să se retragă din alegeri.

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a declarta despre acest demers că opoziţia boicotează alegerile pentru că, de fapt, se teme să ajungă la putere.

"Opoziţia a demonstrat din nou că nu are nicio valoare. Îşi va pierde şi puţinii susţinători. Opoziţiei îi este frică să meargă la întâlniri cu alegătorii. V-am spus mai devreme, dar nu m-aţi crezut. Opoziţia nu îşi doreşte puterea", a declarat preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko.

Sistemul votului anticipat a fost adoptat în Belarus cu scopul de a avea o prezenţă la urne de 50 la sută şi, în consecinţă, scrutinul să fie declarat valid. Reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale declară că votarea anticipată se desfăşoară în condiţii normale, iar cea mai mare prezenţă a fost înregistrată în regiunile Vitebsk, Gomel şi Moghilev.

Alegerile pentru Camera Reprezentanţilor din Adunarea Naţională a Belarusului - Camera Inferioară a Parlamentului - au loc după sistemul electoral majoritar. Pentru cele 110 districte urmează să fie aleşi 110 deputaţi din totalul de 239 de candidaţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite