Beijingul încearcă salvarea mărcii "made in China"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea chineză a trimis, ieri, la Washington, o delegaţie care să discute în regim de urgenţă cu partenerii americani chestiuni legate de siguranţa produselor importate din China. Graba

Conducerea chineză a trimis, ieri, la Washington, o delegaţie care să discute în regim de urgenţă cu partenerii americani chestiuni legate de siguranţa produselor importate din China. Graba vine după ce compania americană Mattel a retras, săptămâna aceasta, de pe piaţa americană, circa 18 milioane de jucării, după ce s-a descoperit că vopseaua folosită conţine plumb. În China, fabrica responsabilă a fost închisă, iar patronul s-a sinucis - după ce a dat însă ordin ca muncitorii să-şi primească toţi banii meritaţi.

Paguba este de milioane, dar şi mai periclitat este brandul "made in China". În timp ce un senator democrat a cerut firmelor de jucării să accepte voluntar controlul unei terţe părţi, partea chineză acuză Washingtonul că a ieşit imediat cu reclamaţiile în public, în loc să încerce întâi rezolvarea problemelor prin discuţii diplomatice. Oricum, Beijingul a suspendat importul de carne de porc de la o serie de crescători americani pe motiv că ar conţine un hormon de creştere acceptat în America, dar interzis în China.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite