Bebeluşi bulgari, cu 60.000 de dolari bucata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă a BBC, care a lucrat sub acoperire la Varna, a demascat o reţea de trafic de copii, aflată acum în vizorul poliţiei Mai mulţi bebeluşi bulgari au fost oferiţi spre vânzare

O echipă a BBC, care a lucrat sub acoperire la Varna, a demascat o reţea de trafic de copii, aflată acum în vizorul poliţiei

Mai mulţi bebeluşi bulgari au fost oferiţi spre vânzare unor jurnalişti de la BBC, în timpul unui reportaj sub acoperire. Traficantul, care îşi spunea "Harry", a arătat jurnaliştilor mai mulţi bebeluşi, la preţul de 60.000 de dolari fiecare.

Reporterii i-au spus traficantului "Harry" că bebeluşul pe care doreau să îl "cumpere" era destinat unui om de afaceri dubios, care avea cazierul încărcat, ceea ce îl împiedica să adopte un copil prin procedurile obişnuite.

Fără a întreba ce se va întâmpla cu copilul, "Harry" a promis că, după încheierea tranzacţiei, acesta va fi scos din ţară şi trimis la Londra, pe rute pe care le mai folosise în trecut pentru trafic de prostituate. Pentru o taxă suplimentară, el s-a oferit să transporte personal copilul în Marea Britanie.

BBC a alertat autorităţile, înainte ca orice tranzacţie să aibă loc. Potrivit Ministerului de Interne bulgar, au fost reţinuţi trei oameni, dintre care unul şi-a recunoscut vina. Echipa BBC care a pus la cale înscenarea a petrecut mai mult de o lună la Varna, încercând să îl facă pe "Harry" să ofere cât mai multe detalii privind reţeaua.
Traficantul a povestit "clienţilor" că a mai trimis copii în Germania şi Norvegia şi prostituate în Spania, Olanda şi Irlanda.

Părinţii au acceptat tranzacţia

Câţiva dintre copiii oferiţi au fost filmaţi de BBC cu camera ascunsă. Micuţii, cu vârsta de până la un an, erau aduşi de către rude, în unele cazuri chiar de părinţi, iar aceştia nu dădeau semne că ar fi forţaţi, transmite BBC. Unii au spus că au ales această cale deoarece nu pot avea grijă de ei.

Potrivit unei legi recent aprobate în Bulgaria, părinţii vor fi şi ei pedepsiţi. Traficul ilegal de copii nu este un fenomen nou în Bulgaria. Cazurile anterioare presupuneau scoaterea din ţară a gravidelor pentru a naşte în străinătate.

Nouă bulgari au fost condamnaţi în Franţa, în februarie, pentru vânzarea de bebeluşi cu până la 10.000 de USD - preţul unui copil.

Cum a fost păcălit traficantul

Şeful echipei BBC care a lucrat la acest caz, "Craig", este specializat în reportaje sub acoperire. Înainte de a se angaja la BBC, el a lucrat la operaţiunile militare britanice sub acoperire din Irlanda de Nord. În faţa traficantului bulgar, el s-a prezentat drept un membru al lumii interlope londoneze. "Craig" l-a impresionat pe bulgar fluturând teancuri de bancnote şi vorbind la telefon despre afaceri ce implicau sume mari, astfel încât "Harry" a devenit obsedat de a-i fi partener şi a început să se laude, în faţa camerelor ascunse, cu întregul trecut criminal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite