Baza de la Kandahar, luată la ţintă de talibani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte talibani, printre care şi doi kamikaze cu centuri de explozibili, au atacat marţi baza militară a NATO din Kandahar, rănind un militar şi doi civili, potrivit autorităţilor locale.

Cei doi kamikaze şi-au acţionat centura cu explozibil în apropiere de o intrare a bazei, pentru a permite celorlalţi "combatanţi" să pătrundă în baza militară.

 Doi civili şi un militar NATO au fost răniţi în timpul unui atac cu rachetă care a precedat atentatul comis de kamikaze, a declarat Zalmai Ayobi, purtătorul de cuvânt al autorităţilor provinciei Kandahar. Comandamentul NATO de la Kabul a precizat că atacatorii nu au reuşit să intre în incinta bazei şi au fost toţi ucişi.

„A existat un atac în afara bazei militare din Kandahar. Un kamikaze a încercat să treacă de intrare. El nu a reuşit", precizează NATO, care subliniază că acesta a murit după ce şi-a acţionat centura de explozibil.
Un purtător de cuvânt al talibanilor, Yusuf Ahmadi, a revendicat atacul.

Talibanii au lansat mai multe rachete asupra bazei de la Kandahar unde există şi circa 1.700 de militari români) şi la 22 mai, mai mulţi militari NATO şi angajaţi civili fiind răniţi atunci. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite