Bătaie la o dezbatere electorală din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un parlamentar neonazist grec a agresat două deputate de stânga în cursul unei dezbateri electorale, ce a fost transmisă în direct, joi dimineaţă, de postul de televiziune Antenna TV. Potrivit unei surse judiciare, Parchetul din Atena a dispus arestarea acestuia, relevă AFP.

Ilias Kasidiaris, purtător de cuvânt al formaţiunii Chryssi Avgi (Zori Aurii), care a intrat în Parlament cu 6,9% din voturi, în urma alegerilor de la 6 mai, şi-a pierdut cumpătul în momentul în care deputata stângii radicale (Syriza), Rena Duru, a menţionat anchetarea acestuia în cazul unui jaf armat din anul 2007.

Incidentul a provocat consternare

Kasidiaris a aruncat un pahar cu apă către Rena Duru, insultând-o, după care s-a întors către o altă deputată, comunista Liana Kaneli, care protesta faţă de gestul lui. A împins-o, după care a lovit-o peste faţă cu palma de două ori şi apoi cu pumnul, fără ca moderatorul emisiunii să reuşească să intervină, iar apoi a părăsit studioul.

Incidentul a provocat consternare în Grecia, în contextul în care, potrivit sondajelor, formaţiunea neonazistă ar putea rămâne în Parlament în urma scrutinului de la 17 iunie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului interimar, Dimitris Tsiodras, a condamnat gestul lui Kasidiaris. La legislativele de la 6 mai, formaţiunea neonazistă Chryssi Avgi a reuşit să intre în Parlament pe fondul nemulţumirii generale provocate de situaţia economică gravă în care se află
ţara. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite