Bătaie în Parlamentul panamez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scene violente au fost înregistrate în plină sesiune parlamentară marţi, în Panama, în cursul dezbaterii unui proiect de privatizare, poliţia trebuind să intervină cu spray-uri lacrimogene pentru a-i despărţi pe combatanţi, informează AFP.

Bătaia a început când deputatul opoziţiei Raul Pineda (Partidul Revoluţionar Democrat, de stânga) l-a pălmuit pe vicepreşedintele Congresului, Marcos Gonzalez, membru al partidului de guvernământ Schimbarea Democrată (de dreapta), în cursul discuţiilor despre vânzarea de către stat a 49 % din acţiunile sale în întreprinderi de telefonie şi energie, privatizate parţial.

Reacţionând, mai mulţi deputaţi s-au încăierat, provocând suspendarea dezbaterilor.

Anterior, deputaţi ai opoziţiei se confruntaseră deja cu forţele de ordine, care au făcut uz de spray-uri lacrimogene în exteriorul Congresului în încercarea de a-i dispersa, au arătat imagini ale televiziunii locale.

Sesiunea mai fusese suspendată luni, după incidente provocate de public, care se opune vânzării titlurilor de stat în aceste întreprinderi.

Ca urmare a acestor incidente, autorităţile au avertizat că vor interzice accesul publicului marţi şi au desfăşurat un cordon de securitate în jurul Congresului.

Membri ai opoziţiei au încercat totuşi să faciliteze intrarea publicului în incintă, dar poliţia a intervenit în forţă, împiedicând tentativa.A

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite