Bătaie în parlamentul ucrainean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, a fost nevoit să-şi amâne, ieri, la o dată ulterioară discursul anual asupra stării naţiunii, după ce opoziţia parlamentară prorusă s-a luat la

Preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, a fost nevoit să-şi amâne, ieri, la o dată ulterioară discursul anual asupra stării naţiunii, după ce opoziţia parlamentară prorusă s-a luat la bătaie cu reprezentanţii majorităţii din Rada Supremă.

În timp ce deputaţii se îmbrânceau şi se loveau, preşedintele parlamentului, Arseni Iaţeniuk, a făcut eforturi disperate pentru a calma situaţia, însă fără niciun rezultat.

"Nu pot să nu remarc faptul că noi creăm în mod organizat o nouă criză parlamentară în Ucraina, de aceea cred că preşedintele nu-şi poate rosti discursul în aceste condiţii", a spus ironic Iaţeniuk. El i-a avertizat pe deputaţii care se sustrag activităţii parlamentare că vor fi sancţionaţi prin neplata salariului.


Iuşcenko, boicotat din cauza NATO


Opoziţia prorusă, compusă în principal din Partidul Regiunilor şi comunişti, îi solicită preşedintelui parlamentului Arseni Iaţeniuk să-şi retragă semnătura de pe scrisoarea trimisă de oficialii de la Kiev secretarului general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, în care se exprimă dorinţa ca Ucraina să fie inclusă în planul de acţiuni pentru aderarea la Alianţa Nord-Atlantică.

Opoziţia a anunţat că va înceta să boicoteze lucrările parlamentului numai după anunţarea unui referendum privind aderarea fostei republici sovietice la NATO, a declarat fostul premier Viktor Ianukovici. Delegaţia Ucrainei la summitul Alianţei Nord-Atlantice din aprilie va fi condusă de preşedintele Victor Iuşcenko, a anunţat ministrul de externe, Vladimir Ogrîzko. Ambasadorul american la Kiev, William Taylor, a declarat că, în opinia sa, summitul de la Bucureşti va fi unul de succes pentru Ucraina. (Viorica Marin)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite