Bărbat înarmat, arestat pe aeroportul de pe care a decolat Obama - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre arestarea unui bărbat pe aeroportul de pe care a plecat Obama, Israel permite comercializarea cu iPad şi un fost premier thailandez a fost ţinta unui atac cu grenadă. Printre alte subiecte, sute de locuinţe, distruse într-un incendiu în capitala Filipinelor, iar zeci de tornade puernice s-au abătut asupra Statelor Unite.

Bărbat înarmat, arestat pe aeroportul de pe care a decolat Obama

Un american a fost arestat după ce a fost observat de către autorităţi cu o armă, într-o parcare a unui aeroport din Carolina de Nord, de pe care decola avionul prezidenţial Air Force One. Poliţia de pe aeroport l-a văzut pe Joseph McVey, de 23 de ani, coborând dintr-o maşină într-o parcare publică cu o armă asupra sa. Măsurile de securitate erau întărite pe aeroport, întrucât preşedintele Barack Obama urma să părăsească statul în care şi-a petrecut vacanţa, informează Washington Post.

Israelul pune capăt interdicţiilor impuse pentru dispozitivele iPad

Israelul a ridicat interdicţiile asupra calculatoarelor Apple iPad, impuse din cauza preocupărilor privind posibilitatea ca semnalul wireless să fie perturbator pentru alte dispozitive. Ministerul israelian al Comunicaţiilor  a anunţat că, după o analiză tehnică, oficialii au aprobat introducerea dispozitivelor în ţară. Până în prezent, cel puţin 10 Apple iPad au fost confiscate în aeroporturi, scrie AP.

Atac cu grenadă asupra locuinţei unui fost premier thailandez: 11 răniţi

Explozia unei grenade în faţa locuinţei fostului premier thailandez Banharn Silpa-Archa a provocat rănirea a 11 persoane, printre care se numără şi trei poliţişti. Potrivit BankokPost, doi bărbaţi de pe o motocicletă au aruncat grenada în jurul orelor 22.20 (ora locală), fără a provoca însă pagube reşedinţei. Şapte persoane care aşteptau într-o staţie venirea autobuzului au fost rănite, iar o femeie aflată în trecere, cu maşina, a fost, de asemenea, grav rănită. Cei trei poliţişti păzeau reşedinţa.

Sute de locuinţe, distruse într-un incendiu în capitala Filipinelor

Un puternic incendiu a distrus aproximativ 600 de locuinţe într-un orăşel din afara capitalei Filipinelor, Manila, în urma căruia 2.500 de familii au fost evacuate. Cu excepţia a cinci pompieri uşor răniţi, nu au fost raportate victime în urma incendiului. Potrivit CNN, pagubele provocate de foc se ridică la aproximativ 10 milioane de dolari.

Zeci de tornade puernice s-au abătut asupra Statelor Unite

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 20 au fost rănite în statul american Mississippi, după ce aproximativ 30 de tornade s-au abătut asupra zonei. Rafalele de vânt au atins chiar şi 241 de kilometri pe oră, tornada pornind din Louisiana, înainte de a ajunge în Mississippi, potrivit Al Jazeera.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite