Barbara Berlusconi, profesor universitar de „dragul“ tatălui?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica premierului italian era să ajungă de pe băncile facultăţii direct profesor universitar. Şeful catedrei de Filosofie a Universităţii din San Raffaele îl acuză pe rectorul instituţiei că i-a oferit Barbarei Berlusconi un post de profesor universitar în schimbul unui favor.

Rectorul universităţii ar fi vrut să obţină în schimbul ofertei generoase fonduri de la Guvernul condus de Silvio Berlusconi pentru înfiinţarea unei noi facultăţi de economie. Acuzaţiile vin din partea şefei catedrei de filosofie, de la Universitatea San Raffaele, Roberta de Monticelli.

Ea susţine că rectorul Luigi Verze i-a făcut oferta Barbarei Berlusconi în momentul în care ea şi colegii ei şi-au primit notele la examenul de licenţă.

Verze ar fi întrebat-o pe fiica premierului, în vârstă de 26 de ani, „dacă este de părere că în cadrul universităţii s-ar putea înfiinţa o facultate de economie, pe baza conceptelor de gândire ale autorului despre care ea şi-a scris lucrarea de licenţă. Rectorul a invitat-o şi să devină profesor" la facultatea ce urma să se înfiinţeze cu sprijin guvernamental.

Fata lui tata, o valoare

Într-o scrisoare trimisă presei, de Monticelli a apreciat că rectorul a încălcat astfel drepturile celorlalţi absolvenţi şi „cerinţele etice ale unei instituţii universitare de elită aşa cum aspiră să fie San Raffaele". Remarcile rectorului  sunt un fel de „solicitare de finanţare mascată", a mai adăugat ea.

Şefa catedrei de Filosofie a declarat presei că a cerut să vadă teza scrisă a Barbarei Berlusconi, dar că i s-a spus că „nu mai existau copii". Universitatea implicată în scandal a încercat să se distanţeze de toată „afacerea" dând publicităţii o declaraţie în care atrage atenţia că discuţia dintre rector şi fiica premierului „nu a fost, cu certitudine, o ofertă de muncă, şi cu atât mai puţin un act de discriminare faţă de ceilalţi absolvenţi".

Ba unii dintre foştii profesori ai Barbarei Berlusconi, în frunte cu decanul facultăţii şi vicerectorul Universităţii San Raffaele au sărit în apărarea fiicei premierului, spunând că şi înainte de prezentarea lucrării de diplomă fiica lui „Berlu" primise zece distincţii şi aproape numai note excelente.

Proaspăt licenţiată

Barbara Berlusconi (26 de ani), fiica cea mare a lui Berlusconi din a doua căsătorie, a obţinut licenţa în filosofie la Universitatea din San Raffaele, luna aceasta, după ce a prezentat o lucrare privind conceptele bunăstării, libertăţii şi justiţiei văzute în opera laureatului Premiului Nobel în Economie Amartya Sen.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite