”Barba”, singura diferenţă dintre actualul președinte egiptean, Mohamed Morsi, şi Hosni Mubarak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura diferenţă dintre preşedintele egiptean Mohamed Morsi şi predecesorul său Hosni Mubarak este "barba", crede ministrul sirian al informaţiilor.

Morsi, care poartă o barbă scurtă, provine din rândurile Fraţilor Musulmani, grupare detestată de puterea din Siria. El este primul preşedinte islamist din Egipt, ales în iunie, după revolte și manifestații de stradă, la peste un an de la căderea regimului Mubarak.

În deschiderea summitului Ţărilor Nealiniate de la Teheran la 30 august, Mohamed Morsi a denunţat "regimul opresiv sirian care şi-a pierdut legitimitatea". De asemenea, el a spus că vrea să lucreze cu toate părţile pentru a opri "vărsarea de sânge".

"Chiar şi în timpul lui Mubarak, noi consideram Egiptul, pământ îmbibat cu civilizaţie şi istorie, ca un exemplu de naţionalism cu un rol important de jucat. Dar este regretabil că după plecarea sa, Mubarak a fost înlocuit de o altă persoană care nu se diferenţiază de el decât prin barbă", a explicat ministrul Omran al-Zohbi, citat de Agerpres.

"Prima dată când l-am auzit pe Mohamed Morsi spunând adevărul a fost când a declarat că se simte responsabil de vărsarea de sânge sirian, asemeni qatarezilor, turcilor şi saudiţilor, care sunt la rândul lor responsabili", a precizat el într-o conferinţă de presă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite