Barack Obama le-a adus pizza voluntarilor dintr-un birou campanie din Nevada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a ieşit pentru scurt timp, luni, din reşedinţa sa din Henderson (Nevada, vest), unde se pregăteşte pentru prima dezbatere televizată de miercuri cu adversarul său Mitt Romney, pentru a vizita un birou de campanie şi a le mulţumi voluntarilor, relatează AFP.

Obama a părăsit complexul hotelier de la periferia oraşului Las Vegas, unde s-a instalat de trei zile, şi s-a deplasat la sediul local al "Obama for America", potrivit jurnaliştilor care îl însoţeau.

Preşedintele a ajuns la scurt timp după ora locală 14.00 (07.00 ora României), cu şase pizza în braţe pentru voluntari, cu care a discutat ulterior. El a menţionat că nu mai sunt decât 36 de zile înaintea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie, la care va încerca să obţină un nou mandat de patru ani.

"Se va întâmpla rapid, şi, evident, Nevada va fi crucială în această bătălie", a afirmat Obama. Nevada face parte din cele zece state-cheie care ar putea, teoretic, să încline balanţa de o parte sau alta şi, prin urmare, să facă diferenţa între candidaţi.

"În Nevada va fi (un scrutin) foarte strâns. Va fi strâns în toată ţara", a asigurat Obama, care conduce în sondaje în majoritatea acestor state în care echipa sa de campanie şi-a concentrat eforturile.

"Nu vreau să vă dezamăgesc", a continuat el, adresându-se susţinătorilor săi. "Vom ajunge acolo, vom câştiga", a promis preşedintele, după care a sunat mai mulţi voluntari.

Obama va părăsi miercuri Nevada şi se va întâlni cu Romney la Denver, în Colorado (vest) în cadrul primei dintre cele trei dezbateri televizate din octombrie, consacrate economiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite