Barack Obama: Republica Moldova va coopera cu SUA pentru a rezolva conflictul transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele american, Barack Obama, i-a trimis un mesaj omologului său din Republica Moldova, căruia i-a transmis că SUA sprijină Chișinăul pentru găsirea unei soluții în conflictul transnistrean, informează Moldpres.

Obama precizează, în mesajul său, că Statelor Unite susțin Republica Moldova pentru reformele prin care țara s-a angajat să realizeze transformari politice si economice.

"Statele Unite rămân un partener devotat Republicii Moldova în eforturile sale de a deveni membru democratic si prosper al comunității europene", se arată în mesajul trimis lui Nicolae Timofti cu ocazia Zilei Independenței țării sale.

Președintele SUA apreciază recentele eforturi ale liderilor de la Chișinău, de soluționare a conflictului transnistrean, și menționează că Republica Moldova poate conta pe cooperarea și sprijinul Statelor Unite pentru găsirea unei soluții care să păstreze independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Anul viitor, mai spune Obama, va continua cooperarea apropiată dintre cele două state, pe măsură ce autoritățile de la Chișinău vor munci pentru a le asigura cetățenilor un viitor promițător.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite