Barack Obama, cu ochii pe alegerile generale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul de Illinois a câştigat alegerile primare din Oregon, rezultat ce îl poziţionează drept candidatul democraţilor în alegerile din noiembrie. Mai sunt trei curse până pe 3 iunie,

Senatorul de Illinois a câştigat alegerile primare din Oregon, rezultat ce îl poziţionează drept candidatul democraţilor în alegerile din noiembrie.

Mai sunt trei curse până pe 3 iunie, când ia sfârşit sezonul alegerilor primare din SUA. Deşi a câştigat în Kentucky, Clinton nu-l mai poate ajunge din urmă pe Obama. Şi dacă ar fi să-i credem pe astrologi, Barack Obama va face mai mult decât să obţină nominalizarea: el va câştiga şi alegerile prezidenţiale. "The Washington Times" scrie că, în cadrul unei conferinţe internaţioanle a astrologilor, aceştia au prezis că Obama este viitorul ocupant al Casei Albe.

Potrivit CNN, în urma alegerilor de marţi, Obama are un total de 1.953 de delegaţi din totalul de 2.026 necesari pentru a fi desemnat candidatul democrat unic la Convenţia din Denver, de la sfârşitul lui august.

Fosta primă doamnă refuză însă să-şi recunoască înfrângerea . Motivele ar putea fi: nu au votat încă toate statele; Hillary vrea să fie sigură că a explorat orice posibilitate; speră să fie luate în calcul voturile din Michigan şi Florida, ceea ce ar fi incorect, de vreme ce numele lui Obama nici măcar nu a figurat pe buletinele de vot din Michigan; are nevoie de mai mult timp pentru a strânge fonduri şi a-şi plăti datoria de 20 de milioane de dolari, inclusiv pentru a recupera cele 11 milioane pe care le-a investit din propriul buzunar; speră ca Obama să facă vreo gafă sau să se implice într-o controversă; ţinteşte funcţia de vicepreşedinte, în vederea unui tandem cu Obama.

60% din electoratul lui Clinton spune că ar fi încântat dacă Obama ar alege-o pe fosta primă doamnă pentru funcţia de vicepreşedinte. Acelaşi procent dintre alegătorii lui Obama nici nu vor să audă de un posibil tandem Obama-Clinton.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite