Barack Obama merge pe mâna lui Oprah Winfrey

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 18.000 de persoane din Des Moines, capitala statului Iowa, au asistat, la sfârşitul săptămânii trecute, la discursul lui Obama Barack, rivalul "democratic" al lui Hillary Clinton la

Cel puţin 18.000 de persoane din Des Moines, capitala statului Iowa, au asistat, la sfârşitul săptămânii trecute, la discursul lui Obama Barack, rivalul "democratic" al lui Hillary Clinton la alegerile prezidenţiale din 2008.

Presa americană apreciază însă că mare parte din cei prezenţi au venit, de fapt, să îşi vadă idolul, respectiv pe charismatica Oprah Winfrey, supranumită "zeiţa talk-show-urilor" din SUA.

Într-adevăr, aceasta şi-a declarat mai de mult suportul acordat candidatului de culoare, apariţia lor în Iowa reprezentând "botezul politic" pentru Oprah şi totodată debutul unui turneu electoral ce va continua în Carolina de Sud şi New Hampshire.

Alături de Iowa, acestea sunt considerate state-cheie pentru prezidenţialele din 2008. "Nu sunt aici pentru a vă spune ce trebuie să gândiţi. Sunt aici pentru a vă cere să vă gândiţi la acest om care ştie cine suntem şi ştie ceea ce putem face. Avem nevoie de Obama", a punctat, în entuziasmul general, "zeiţa". "Ştiu că cei mai mulţi dintre voi aţi venit să o vedeţi pe Oprah, eu nu sunt decât un produs derivat", a glumit apoi Barack.

Efectul Oprah va fi decisiv

Un studiu recent, realizat de un institut american de sondare a opiniei publice, arată că 17% din femei, 28% din populaţia de culoare şi 26% din alegătorii cu vârste între 18 şi 29 de ani sunt gata să susţină un candidat "promovat" de Oprah Winfrey. Mai mult, 60% din cei intervievaţi sunt de părere că suportul politic al acesteia reprezintă un atu pentru Obama.

La ora actuală, Oprah este cel de-al doilea personaj feminin (după Hillary Clinton) cu cea mai mare putere de influenţă din America. Astfel că, susţin comentatorii, duetul Barack-Winfrey ar putea provoca mari surprize pe scena politică americană. (Adina Şuteu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite