Barack Obama acceptă învestitura partidului democrat la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama a acceptat joi învestitura partidului democrat pentru a se confrunta cu republicanul Mitt Romney în cadrul alegerilor prezidenţiale americane din 6 noiembrie, după ce a apărut pe scena convenţiei naţionale a formaţiunii sale de la Charlotte.

"Accept învestitura dumneavoastră pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite", a afirmat Obama, primit triumfal de mii de delegaţi reuniţi în Time Warner Cable Arena, în centrul marelui oraş din North Carolina, informează AFP, citată de Mediafax.

Obama, a cărui realegere este dificilă după patru ani de mandat marcaţi de consecinţele unei crize economice grave, a reamintit sloganul "speranţă" cu care a câştigat alegerile prezidenţiale şi a subliniat că "această speranţă a fost pusă la încercare".

El a menţionat în special "costul războiului, una dintre cele mai grave crize economice din istoria americană şi blocajul politic care ne-a făcut să ne întrebăm dacă mai este posibil să fim la înălţimea problemelor din epoca noastră".

"Dar ştiţi ... problemele noastre pot fi rezolvate. Noi putem fi la înălţimea dificultăţilor. Drumul pe care noi îl propunem poate fi mai dificil, dar el ne va duce către o lume mai bună", a continuat el.

"Este ceea ce putem face în următorii patru ani şi acesta este motivul pentru care sunt candidat pentru un al doilea mandat de preşedinte al Statelor Unite", a afirmat el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite