Barack Obama, indus în eroare de televiziuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a trăit joi momente teribile, crezând, pentru câteva momente, indus în eroare de posturi de ştiri, că reforma sa privind asigurările de sănătate a fost respinsă de către Curtea Supremă, relatează AFP.

În aşteptarea deciziei, în ansamblu foarte favorabilă reformei sale, Obama a urmărit îndeaproape, din Biroul Oval, informaţiile difuzate de patru posturi de televiziune simultan, au anunţat joi oficiali de la Casa Albă.

CNN şi Fox News au anunţat, iniţial, în mod eronat, că instanţa supremă a invalidat nucleul legii, partea cea mai contestată, şi anume obligaţia ca fiecare american să îşi procure o asigurare de sănătate până în 2014, care a fost aprobată în principiul ei.

Dezamăgit, preşedintele a fost vizitat imediat de consiliera sa juridică Kathy Ruemmler, care a venit să îi anunţe vestea cu degetele ridicate în semn de victorie, a declarat un oficial sub protecţia anonimatului.

Atunci, preşedintele a strâns-o la piept pe Ruemmler, după care l-a sunat pe avocatul general Donald Verrilli, care reprezenta statul federal în faţa Curţii Supreme.

Deciziile Curţii sunt înconjurate de un asemenea secret, încât nici măcar oficiali americani de rang înalt nu le cunosc înainte ca instanţa să le facă publice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite