Barack Obama l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru învestirea sa la preşedinţia rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american, Barack Obama, l-a felicitat miercuri pe Vladimir Putin pentru revenirea sa la preşedinţia rusă luni, după patru ani în care a deţinut funcţia de prim-ministru, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, relatează AFP.

Cei doi lideri, care au discutat la telefon, potrivit acestei surse, au evocat de asemenea comemorarea a 67 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, marcată miercuri în Rusia.

Ei au discutat despre "perspectivele de dezvoltare a relaţiilor ruso-americane", a precizat Kremlinul.

Putin critică în mod regulat Statele Unite, acuzând Washingtonul că a ajutat sau finanţat mişcarea de contestare care a debutat în această iarnă şi care este fără precedent de la sosirea sa la putere în anul 2000.

Statele Unite s-au declarat "tulburate" marţi de imaginile cu violenţele comise de poliţie împotriva unor manifestanţi paşnici din Rusia.

Începând de duminică, sute de opozanţi au fost arestaţi de poliţia rusă. Ei denunţau învestirea, luni, în funcţia de preşedinte a lui Vladimir Putin, ales în martie într-un scrutin despre care susţin că a fost marcat de fraude.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite