Barack Obama: Autorii atentatelor de la 11 septembrie 2001 au eşuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american, Barack Obama, afirmă că autorii atentatelor de la 11 septembrie 2001 nu au reuşit să terorizeze Statele Unite, iar în prezent sunt slăbiţi, într-un articol publicat cu trei zile înainte de marcarea a zece ani de la aceste atacuri, relatează AFP.

Preşedintele american, Barack Obama, afirmă că autorii atentatelor de la 11 septembrie 2001 nu au reuşit să terorizeze Statele Unite, iar în prezent sunt slăbiţi, într-un articol publicat cu trei zile înainte de marcarea a zece ani de la aceste atacuri, relatează AFP"Autorii acestor atentate voiau să ne terorizeze, dar nu fac faţă rezistenţei noastre. Astăzi ţara noastră este mai sigură, iar inamicii noştri mai slăbiţi", subliniază Obama într-un text publicat pe site-ul cotidianului USA Today.


După patru luni de la eliminarea liderului reţelei teroriste Al-Qaida într-o operaţiune a unui comando american în Pakistan, Obama remarcă totodată că, "dacă în privinţa lui Osama ben Laden s-a făcut dreptate iar Al-Qaida este pe cale să fie înfrântă, noi trebuie să nu dăm niciodată înapoi de la sarcina de a ne proteja ţara".

Îndemnându-i pe americani să "onoreze (memoria) victimelor şi eroilor de la 11 septembrie", Obama şi-a exprimat totodată speranţa că, prin comemorarea unei zile în care alţii au încercat să semene discordia între americani, aceştia vor regăsi unitatea obiectivului comun care i-a făcut să se îmbrăţişeze acum zece ani.

"Să nu uităm niciodată lecţia care ne-a fost amintită acum zece ani: dezacordurile noastre cântăresc mai puţin decât ceea ce ne uneşte, iar atunci când alegem să mergem mai departe împreună, ca o familie (...), Statele Unite nu doar rezistă, ele pot ieşi din încercare mai puternice ca înainte", a conchis el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite