Băncile europene ar putea fi retrogradate în masă de Moody’s

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile europene se pregătesc pentru un nou val de retrogradări în săptămânile următoare, care ar putea mări resiunea pe industria fragilă şi ar putea agrava criza financiară.

Sub presiunea băncilor, agenţia Moody's a anunţat că va amâna până la începutul lunii mai decizia sa privind retrogradarea a 114 bănci din 16 ţări europene.
Moody's a anunţat revizuirea ratingurilor în februarie, spunând că este nevoie de ea din cauza situaţiei precare a băncilor şi a mediului economic dificil în care acestea operează. Planificase să înceapă să anunţe deciziile în această săptămână.

Oficiali de la mai multe bănci europene de top susţin că se aşteaptă ca ratingul acestor bănci să fie redus cu cel puţin o treaptă.

În ultimele săptămâni, marile bănci au făcut lobby pe lângă Moody's pentru a nu fi retrogradate cu mai multe trepte, scrie „Wall Street Journal", citând persoane „care cunosc această chestiune".

Nu e prima dată când ratingul băncilor europene este redus. De la începutul crizei financiare globale, acum aproape cinci ani, Moody's şi alte agenţii de rating, precum, Standard & Poor's au redus în mod repetat ratingurile. Dar este prima dată când Moody's ia în calcul reducerea în masă a ratingurilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite