Băiatul lui Sarkozy, primar ca tata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jean Sarkozy, fiul de 21 de ani al preşedintelui francez, a anunţat că va candida la primăria din Neuilly-sur-Seine, comună "cu pretenţii" situată în nord-vestul Parisului, pe malul drept al

Jean Sarkozy, fiul de 21 de ani al preşedintelui francez, a anunţat că va candida la primăria din Neuilly-sur-Seine, comună "cu pretenţii" situată în nord-vestul Parisului, pe malul drept al Senei. Înscris pe listele partidului de dreapta UMP (al cărui lider a fost Nicolas Sarkozy), Jean a jucat un rol esenţial în campania electorală pentru municipale, scoţându-l din cursă pe David Martinon, fost cap de listă, nimeni altul decât purtătorul de cuvânt al Palatului Elysee.

La sfârşitul săptămânii trecute, Sarkozy-fiul a anunţat că îi retrage sprijinul lui Martinon, împreună cu alţi doi coechipieri. În consecinţă, acesta din urmă a renunţat la cursa pentru alegerile municipale, anunţân-du-şi totodată demisia din funcţia de purtător de cuvânt al Palatului Elysee, respinsă (deocam-dată) de preşedintele Sarkozy.

Dacă Jean Sarkozy va reuşi să devină edilul comunei Neuilly-sur-Seine, atunci el o va lua pe urmele ilustrului său tată, care a deţinut aceeaşi funcţie, începând din 1983, pe când avea numai 28 de ani. Retragerea sprijinului pentru propriul candidat pare să aibă ca punct de plecare un sondaj dat publicităţii de cotidianul "Le Figaro", care susţinea, la sfârşitul săptămânii trecute, că Martinon se bucură de numai 40% din intenţiile de vot, faţă de 45% ale adversarului său.


Pierderea municipalelor la Neuilly-sur-Seine ar fi sinonimă cu o înfrângere personală pentru Nicolas Sarkozy, care se confruntă, la nivel naţional, cu o cotă de popularitate în cădere liberă, după cum o arată sondajele recente. (Adina Şuteu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite