Baconschi: Elita politică a României din ultimii 20 de ani suferă de ,,un anume autism"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elita politică a României din ultimii 20 de ani nu a dialogat suficient cu cetăţenii, dând dovadă de un fel de autism. Aprecierea îi aparţine ministrlui de Externe, Teodor Baconschi, care a fost desemnat de PDL, luni, responsabil pentru animarea dialogului cu societatea civilă.

„Elita politică, toate partidele create în aceşti ultimi 20 de ani, nu dialoghează suficient cu societatea", a declarat Baconschi, citat de France Press. Evocând ,,stilul greoi al unui stat birocratic", el a explicat această lipsă de dialog printr-un ,,anume autism al elitei politice pe durata acestor ultimi 20 de ani de după cădererea regimului comunist".

Mediator cu ONG-urile

Baconschi, desemnat de PDL, luni, responsabil pentru animarea dialogului cu societatea civilă are planuri mari. ,,Mă voi strădui să construiesc un calendar al consultărilor cu un număr de organizaţii neguvernamentale şi de reprezentanţi ai societăţii civile pentru a stabili împreună o agendă de priorităţi privind politicile publice cel mai aşteptate", a mai spus Baconschi.

Negociatorii PDL

PDL a decis să înceapă un dialog pe trei paliere, Teodor Baconschi fiind însărcinat să se ocupe de structurile civice, Ioan Oltean de structurile sindicale, iar Emil Boc de dialogul cu partidele politice, inclusiv cu opoziţia, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite