BBC, acuzat că îşi vinde bunăvoinţa editorială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trustul media BBC este suspectat de atitudine părtinitoare faţă de Uniunea Europeană, după ce a obţinut trei împrumuturi cu dobândă preferenţială în valoare totală de 190 milioane de

Trustul media BBC este suspectat de atitudine părtinitoare faţă de Uniunea Europeană, după ce a obţinut trei împrumuturi cu dobândă preferenţială în valoare totală de 190 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), scrie "The Sunday Times".

Banii au fost folosiţi pentru extinderea "imperiului mediatic" al BBC. În plus, trustul britanic ar mai fi primit fonduri europene nerambursabile de 1,9 milioane de euro, în ultimii cinci ani. Toate aceste informaţii au apărut într-o scrisoare trimisă de Zarin Patel, directorul financiar al BBC, către parlamentarul conservator Bob Spink.

Acesta a precizat că va depune în Camera Comunelor o moţiune prin care va condamna decizia BBC de a accepta bani. Spink consideră că "independenţa şi obiectivitatea" trustului ar fi putut fi influenţate de fondurile primite de la Bruxelles.

Un purtător de cuvânt al BBC a negat presupusa atitudine proeuropeană, precizând că nu au existat obligaţii editoriale condiţionate de împrumuturile de la BEI. BBC a refuzat să dezvăluie rata dobânzii pe care o plăteşte Băncii Europene pentru Investiţii pentru creditele contractate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite