Avocatul ucigaşului din Norvegia: Este probabil 'dement'

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norvegianul Anders Behring Breivik, autorului dublului atac de la Oslo şi insula Utoeya în care au fost ucişi aproximativ 76 de persoane, este cel mai probabil 'dement'. Afirmaţia a fost făcută de propriul său avocat, Geir Lippestad, relatează Reuters.

"Toate cele întâmplate sugerează că el este nebun", a declarat avocatul apărării în faţa ziariştilor străini. Acesta a precizat că este totuşi prematur să spună dacă clientul său va pleda sau nu ca nefiind în deplinătatea facultăţilor mintale.

Acesta a mai spus că norvegianul ucigaş susţine că face parte dintr-o reţea antiislamică, care ar avea două celule în Norvegia şi mai multe în străinătate. Însă, poliţia norvegiană şi anchetatorii se îndoiesc de acest lucru ar fi adevărat şi nu cred că atacatorul ar fi avut alţi complici.

În prima audiere, desfăşurată cu uşile închise, Breivik şi-a mărturisit faptele, dar cu toate acestea susţine că este nevinovat i că de fapt el a vrut să salveze Norvegia şi Europa de Vest de „invazia islamică". Acesta a mai spus că „îi detestă pe toţi cei care cred în democraţie", conform avocatului său.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite