Avocatul lui Julian Assange organizează o întâlnire cu poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul lui Julian Assange, Mark Stephens, a indicat luni că este în tratative cu poliţia britanică pentru a organiza o întâlnire pe bază voluntară cu fondatorul lui WikiLeaks, Julian Assange, care se află după toate probabilităţile, în Anglia.

Stephens a declarat pentru BBC că a primit "târziu în cursul zilei un apel de la poliţie spunând că au primit o cerere de extrădare din partea Suediei.

Cererea este de a-l interoga pe Julian Assange. El nu este inculpat de nimic. Suntem pe punctul de a ne organiza în vederea unei întâlniri cu poliţia pe o bază voluntară, pentru a facilita luarea în considerare a acestei cereri" (a justiţiei suedeze), a precizat avocatul.

El a adăugat că întâlnirea va avea loc "într-un viitor previzibil", fără a da o dată precisă. Poliţia britanică a primit luni noul mandat de arestare internaţional emis de justiţia suedeză contra fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange.

Julian Assange, 39 de ani, face obiectul unui mandat internaţional lansat de Suedia pentru afaceri de 'viol, agresiune sexuală şi constrângere' contra a două femei, fapte petrecute în august în ţara nordică, aminteşte AFP.

Duminică, Mark Stephens a indicat că el va combate orice tentativă de extrădare a clientului său. El s-a declarat îngrijorat faţă de o posibilă extrădare a clientului său în Statele Unite, odată ce el va fi arestat şi încredinţat poliţiei suedeze, subliniind 'declaraţiile belicoase venite de la Statele Unite' contra clientului său.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite