VIDEO Avionul Ameliei Earhart ar fi fost localizat lângă o insulă din Pacific

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de cercetători care încearcă să rezolve misterul din jurul dispariţiei aviatoarei Amelia Earhart, în 1937, a anunţat că a descoperit ceea ce ar putea fi rămăşiţe din avionul acesteia, lângă o insulă din Pacific.

Specialiştii au folosit sonarul şi mai multe aparate de ultimă generaţie pentru a examina fundul oceanului din jurul unei insule din Kiribati, aflate în Pacificul de Sud.

Experţii susţin că ar fi detectat mai multe fragmente ale avionului folosit de Earhart atunci când aceasta a încercat să zboare în jurul Pământului.

Autorii descoperirii susţin că vor încerca să scoată la suprafaţă şi să examineze fragmentele de metal.

După examinarea a 30% din secvențele filmate în Republica Kiribati (în jurul insulei Nikumaroro), de către echipele de căutare TIGHAR (The International Group for Historic Aircraft Recovery), oficiali ai acestui grup nu au putut specifica dimensiunea rămășițelor, afirmând că în imaginile filmate nu există nici un reper pentru a le compara cu acesta.

Amelia Earhart și navigatorul ei, Fred Noonan, au plecat din Papua Noua Guinee pe 2 iulie 1937 în încercarea de a înconjura globul de-a lungul Ecuatorului.

Au dispărut însă în aceeași zi - se pare că ar fi rămas fără carburant deasupra Oceanului Pacific - când mai aveau de parcurs doar ultima parte a traseului.

Până în prezent, epava avionului nu a fost găsită, în ciuda numeroaselor expediții de căutare și recuperare a acesteia. Amelia Earhart a fost prima femeie care a zburat singură peste Atlantic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite