Avioanele Air China, sub ameninţare teroristă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania a fost avertizată printr-un mesaj electronic că aparatele sale de zbor vor fi deturnate şi abătute pe stadioanele olimpice Ziua cea mare a începerii Olimpiadei de la Beijing a

Compania a fost avertizată printr-un mesaj electronic că aparatele sale de zbor vor fi deturnate şi abătute pe stadioanele olimpice

Ziua cea mare a începerii Olimpiadei de la Beijing a fost umbrită de o ameninţare teroristă. Un e-mail primit ieri de filiala Air China din Japonia a produs panică.

Compania aeriană naţională chineză a fost somată să-şi suspende zborurile, în caz contrar fiind ameninţată că avioanele sale vor fi deturnate pentru a lovi centrele unde se desfăşoară Jocurile Olimpice de la Beijing. "Cerem Air China să îşi suspende imediat toate zborurile, în caz contrar vom arunca în aer avioanele sale", se arăta în mesajul primit prin Internet.

"Vom intra cu avioanele în centrele unde se desfăşoară probe olimpice", adăuga autorul ameninţării. Un purtător de cuvânt al poliţiei de pe aeroportul Narita, din Tokyo, a precizat că mesajul a fost descoperit la ora 12.50 (06.50 ora României).

Ameninţările au determinat unul dintre avioanele companiei, un Boeing 737 cu 71 de pasageri la bord, să aterizeze de urgenţă pe aeroportul japonez.

Aparatul efectua un zbor între Nagoya şi Chongqing, oraş din sud-estul Chinei, via Shanghai. Potrivit agenţiei de presă Kyodo, în emailul primit de filiala companiei chineze din Japonia se spunea că la bordul avionului urma să fie detonată o bombă în scopul de a perturba deschiderea Jocurilor Olimpice.

Alarmă falsă

În urma verificărilor efectuate de poliţie, atât asupra aparatului de zbor, cât şi asupra altor patru avioane aparţinând Air China, nu s-a descoperit niciun obiect suspect.

Avionul care a fost obligat să revină la sol şi-a continuat călătoria spre Chongqing. Un oficial de la Beijing a confirmat ameninţarea din Japonia şi a adăugat că au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea zborurilor.

Alte ameninţări la adresa JO

Recent, Partidul Islamic din Turkestan (TIP) a avertizat - prin intermediul unei înregistrări video - că va organiza atentate în timpul Olimpiadei, cerând musulmanilor să nu participe la eveniment. Potrivit experţilor, TIP este o altă denumire a Partidului Islamic din Turkestanul de Est (ETIM), grupare uigură care militează pentru crearea unui stat islamic în provincia Xinjiang

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite