Averea baronului berii din Germania naşte lupte crâncene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra văduvă, modelul etiopian de 28 de ani, Meharit Kifle, a fost desemnat unic moştenitor al lui Bruno Schubert. Fiul multimilionarului şi Fundaţia Schubert atacă decizia Instanţei din Frankfurt.

Investigaţiile continuă chiar şi după un an de la decesul multimilionarului german, Bruno Schubert, în vârstă de 90 de ani. Acesta a decedat la scurt timp după căsătoria sa cu un model de 26 de ani, care a moştenit averea baronului berii, au anunţat procurorii din Frankfurt.

Bruno Schubert, care a făcut milioane de pe urma fabricii de bere Henninger, s-a căsătorit cu Meharit Kifle, un model belgian de origine etiopiană, în august 2009, la doar câteva luni după ce prima lui soţie a murit. Un tribunal din Frankfurt a numit-o pe Kifle moştenitor unic al întregii averi de 18 milioane de euro.

Procurorii continuă investigaţia

Procurorii investighează circumstanţele morţii multimilionarului, în urma acuzaţiilor făcute de fiul lui Schubert, Peter Hanns Nerger, în vârstă de 64 de ani. Acesta susţine că baronul berii ar fi murit mai degrabă de deshidratare sau rău tratament decât din cauze naturale.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută tabloidului german „Bild", Kifle a negat acuzaţiile şi a declarat că l-a îngrijit cu dragoste până a murit în octombrie 2010.

După moartea baronului berii a izbucnit bătălia pe avere între văduva acestuia, acum în vârstă de 28, şi fiul lui Schubert, Nerger. Schubert a rupt contactul cu toţi prietenii şi familia în urma căsătoriei sale cu Kifle, pe care a întâlnit într-un bar unde era chelneriţă. O instanţă de stat Frankfurt a decis, joi, că văduva lui Schubert este singurul moştenitor de drept al averii şi a respins orice amânare a deciziei în aşteptarea rezultatului anchetei procurorilor.

Testament schimbat

Iniţial, milionarul dorise să lase averea Fundaţiei Schubert, care sprijină ştiinţa, dar şi-a schimbat testamentul după căsătoria cu Kifle. Fundaţia Schubert a anunţat că va ataca decizia Instanţei, a declarat pentru Reuters Manfred Niekisch, preşedintele Consiliului de Administraţie. Tribunalul din Frankfurt a specificat că Schubert şi-a anulat vechiul testament şi a numit-o pe a doua sa soţie unicul său moştenitor, cu condiţia ca ea să aibă grijă de el până la moartea sa. Deoarece condiţiile au fost îndeplinite, instanţa a dat verdictul ca Kifle să moştenească averea soţului.

Precedentul Anna Nicole Smith

Cazul a readus în memoria presei cazul Annei Nicole Smith, fostă dansatoare topless şi Playmate, care s-a căsătorit cu miliardarul Howard Marshall, în 1994, când ea avea 26 de ani, iar el 89. Marshall a murit la 14 luni după căsătorie, iar bătălia juridică pe moştenirea lui s-a încheiat abia anul acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite